Söndagen blev inte som planerat ..

av • mars 31, 2014 • Paolas BloggKommentarer (0)852

I söndags hade vi tänkt spendera dagen i    Helsinborg. Viggo skulle få se den allsvenska premiären, precis som många andra barnfamiljer också tänkt göra. 

Visst åkte vi dit men dagen fick ett helt annat slut än vi tänkt oss. Redan i första halvlek blev Viggo rädd, saker flög och rånarluvsklädda huliganer stormade planen. Jag förstår att de ville avbryta matchen efter att ha fått reda på att en DjurgårdenSupporter avlidit. 
Jag tycker som  många andra att det är galet fel att man inte ska kunna hålla på vilket lag man vill med rädsla för att bli nerslagen. Att vuxna människor kan hata så mycket att de tar till våld. 
Det är inte fotboll, detta är något helt annat. Dessa människor vill slåss och hittar gärna en anledning. Hittar de ingen anledning slåss de ändå.
Men ska man behöva vara rädd för att gå på fotboll? Ska jag våga gå på fotboll med mina barn igen? 
Jag hoppas det. Jag vill kunna göra det. 
Jag vill att han ska kunna heja på vilket lag han känner för. Än så länge byter han lite då och då. 
Han älskar fotboll och det hoppas jag att han fortsätter göra även efter en sådan här upplevelse. Vi har pratat om detta i timmar. Han har många tankar, han har gråtit och jag har tröstat. Att förklara för ett barn att vuxna människor inte alltid gör rätt är inte lätt. Och att förklara vad som hände i Helsingborg är verkligen inte lätt. Inte någonstans ..

Kommentatorsfältet är avstängt